ACES komt met uitbreiding
HFA range

In de vorige editie van deze nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over de lancering van de HFA range met bluetooth functie van ACES. Deze serie lithium batterijen, in een behuizing van een standaard AGM batterij, is dermate succesvol dat ACES besloot om de lijn uit te breiden met drie nieuwe types in 48 Volt en twee types in 72 Volt.

Inderdaad, al snel na de introductie van de HFA range mochten de LIFePO4 batterijen rekenen op een grote populariteit. Zoals eigenlijk altijd het geval is bij de producten van ACES, waarvan Lijnema in Nederland de eerste voorraadhoudende distributeur is. De accu’s onderscheiden zich vooral door het intelligente en geïntegreerde Battery Management System (BMS), ontwikkeld door Nederlandse ingenieurs. Een product dus van vaderlandse bodem die zijn waarde in met name de recreatiebranche en de mobiele stroomvoorziening al ruimschoots heeft bewezen.

Elektrisch aangedreven toepassingen

Een BMS is een soort ingebouwde computer die alle cellen tijdens het laden en ontladen controleert en in balans brengt. Het mooie van zo’n flexibel systeem is dat er steeds weer kan worden ingespeeld op vragen uit de markt. Destijds resulteerde dat onder meer in de introductie van de HFA range, lichtgewicht lithium batterijen in verschillende spanningen van 12, 24 en 48V. En recent dus in een uitbreiding van deze range met drie nieuwe types in 48V. en twee types in 72V. Vooral dat laatste is interessant met het oog op vooral elektrisch aangedreven toepassingen. 

Bluetooth

Uiteraard beschikken ook de nieuwe types over een handige bluetooth functie. Batterijgegevens als de spanning, laadstatus en de temperatuur zijn daardoor realtime beschikbaar op uw app (IOS & Android). Anders gezegd: het gedrag van de batterij kunt u op elk gewenst moment monitoren via uw smartphone. 

U kunt de ACES HFA range hier bestellen via onze webshop.

ACES komt met uitbreiding HFA range