De Accudokter Groningen

Eigenlijk heet het bedrijf Batterij en Accu Totaal. Maar de meesten kennen Fred Makkinga beter als de Accudokter. Getooid in een witte doktersjas en een knalgele ambulance als bedrijfswagen worden vanuit Groningen 99% van alle accu’s, batterijen en laders geleverd. Een concurrent van Lijnema? Integendeel, zegt Makkinga.
Over klanten

De accudokter?

‘Een tijd geleden was ik in een witte jas bezig met het zuren van accu’s. Een klant, die op dat moment binnenkwam, vroeg mij lachend of hij bij de accudokter terecht was gekomen. Niet veel later maakte iemand anders dezelfde opmerking. Dat moet ik erin houden, dacht ik. Sindsdien loop ik standaard in zo’n witte jas en noem ik de openingstijden gewoon spreekuren. We zijn een tweemansbedrijf dat allerhande accu’s en batterijen levert en reviseert. Van horlogebatterijen tot heftruckaccu’s en alles wat daar tussen zit .

Het zijn prima jongens

Sinds een jaar of negen werken we nauw samen met Lijnema. Die samenwerking is ontstaan uit onvrede met de vorige loodacculeverancier. Gedoe over de garantie van kapotte accu’s. Dat is bij Lijnema wel anders. Kapot is voor hen kapot. Dan krijg je het vergoed, zonder gezeur. “Het zijn prima jongens, die jongens van Lijnema”, zeg ik altijd. Daarmee is niets te veel gezegd. En ik kan het weten, ze komen hier vrijwel dagelijks. Ons assortiment wordt door hen voor 100% aangevuld. En wij leveren aan hen wat zij niet kunnen leveren op het gebied van accu’s en batterijen. Als je belt, met wat voor vraag dan ook, weet je zeker dat je direct een gedegen antwoord krijgt. De deskundigheid en de passie voor het vak zijn enorm in Roodeschool.

Lijnema concurrent?

Of ik Lijnema zie als een concurrent? Absoluut niet! We werken gewoon heel prettig samen. Zij zijn als bedrijf bovendien vele malen groter dan de Accudokter. Wat zij qua aantallen doen in bijvoorbeeld loodaccu’s, daarvan doen wij maar een schijntje. Loodaccu’s is hun core-business, bij ons is het maar een klein onderdeel van het totaal. Het is een betrouwbare leverancier die bijna alles wat we nodig hebben op voorraad heeft.’