Nieuw van VARTA

EFB-technologie zorgt voor kwalitatief nog betere batterijen, vinden ze bij Clarios. En dus besloot de batterijfabrikant achter VARTA te stoppen met de productie van de populaire LFD deep-cycle batterijen en de serie volledig te vervangen door de Professional Dual Purpose LED range. Een verbeterde versie, dat zeker.    

Eerlijk is eerlijk: wij vinden het jammer dat de LFD serie van VARTA uit ons assortiment verdwijnt. Het was bij Lijnema altijd een zeer courant en succesvol product. De batterijen zijn nog leverbaar, maar alleen zolang de voorraad strekt. Tegelijkertijd zijn we onder de indruk van de Professional Dual Purpose LED, de iets duurdere opvolger, met een range van 60 t/m 240Ah. Een compacte deep-cycle batterij die in dezelfde afmeting nog meer Ah en startcapaciteit levert. 

Hogere cyclusbestendigheid

De LED is gefabriceerd op basis van EFB-technologie, volgens kenners één van de belangrijkste innovaties in de productie van batterijen. Niet verwonderlijk, want naast het zorgen voor een betere startcapaciteit draagt de technologie ook bij aan een hogere cyclusbestendigheid. De combinatie van starten en algehele energievoorziening maakt de batterij bij uitstek geschikt voor boten, campers, caravans en cyclisch gebruik. Daarnaast beschikt de Professional Dual Purpose LED range, in tegenstelling tot de LFD serie, ook over een type in 80Ah. En ja, ook dat is een verrijking. 

U kunt de nieuwe Varta LED accu's hier bestellen via onze webshop.

Nieuw van VARTA