Nieuwe regels verbieden losse verkoop accuzuur

Sinds 1 februari 2021 gelden er strengere Europese regels voor de verkoop van chemische stoffen, zoals zwavelzuur. Dat betekent dat we aan consumenten geen aparte zuurpakketten meer mogen leveren. Uiteraard hebben we snel op die nieuwe regelgeving geanticipeerd en is ons magazijn inmiddels gevuld met een flinke voorraad Factory Activated motor accu’s. 

Tot voor kort werd aan klanten regelmatig een apart zuurpakket meegeleverd voor het vullen van een nieuwe accu voor bijvoorbeeld zitmaaiers, motoren, scooters en bromfietsen. De accu zelf werd droog in een doosje verzonden. De klant kon dus eigenhandig het product gebruiksklaar maken. Met als voordeel dat we bij Lijnema de “verse” accu’s langer op de plank konden houden. Sinds 1 februari 2021 is dat echter verleden tijd.

Criminelen en terroristen

Vanwaar eigenlijk die nieuwe regelgeving? ‘Accuzuur is een mengsel van water en zwavelzuur’, legt René Lijnema uit. ‘Zwavelzuur is één van de chemische stoffen die door criminelen en terroristen kunnen worden gebruikt voor het maken van synthetische drugs en explosieven. Om dat te voorkomen zijn er strengere Europese regels van kracht en is het rechtstreeks aan klanten leveren van accuzuur verboden. Wel mogen we het verkopen aan de tussenhandel. Maar uiteraard mogen ook zij het niet meer rechtstreeks leveren aan de eindgebruiker.’

Zelfde accu, ander typenummer

Tegenwoordig worden de accu’s daarom door de fabrikant gevuld en geladen en belanden ze dus gebruiksklaar in het magazijn van Lijnema. Factory Actived worden deze kant-en-klare accu’s ook wel genoemd. ‘Om in te spelen op die nieuwe regelgeving, en klanten niet te hoeven teleurstellen, hebben we goed ingekocht en staan alle leverbare types inmiddels op voorraad’, benadrukt René. ‘Dezelfde accu’s die onze klanten gewend zijn, met alleen een andere typenummer en volledig onderhoudsvrij.’ U kunt de accu's  hier bestellen via onze webshop.

Nieuwe regels verbieden losse verkoop accuzuur