Van Vossen Engineering

Sinds 1996 ontwikkelt, ontwerpt en bouwt Van Vossen Engineering aluminium vaartuigen. Het bedrijf uit Giethoorn is verworden tot een specialist in met name elektrisch varen. In bijna alles wat Han van Vossen zegt weerklinkt de liefde voor elektrisch varen. Niet zomaar is zijn bedrijf Van Vossen Engineering één van de voorlopers op dat gebied. 
Over projecten

‘Je kunt het vergelijken met zeilen zonder zeilen. Het enige wat je hoort zijn de rustgevende geluiden van de natuur. De ultieme manier van onthaasten.’  In bijna alles wat Han van Vossen zegt weerklinkt de liefde voor elektrisch varen. Niet zomaar is zijn bedrijf Van Vossen Engineering één van de voorlopers op dat gebied.  Dat begon nadat het in 2000 door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten werd gevraagd om elektrisch aangedreven aluminium rondvaartboten te maken. Sindsdien is het snel gegaan. Zo worden steeds meer rondvaartboten, verhuurboten en bedrijfsvaartuigen elektrisch aangedreven en door Van Vossen Engineering op wens van de klant gemaakt. 

Betere accu’s

‘Aluminium leent zich per perfect voor elektrisch varen’,  legt Han uit. ‘Het is licht materiaal, onderhoudsarm en buitengewoon duurzaam. In het begin waren er nog weleens problemen met de accucapaciteit. Maar met de komst van betere accu’s is dat echt verleden tijd. Tegelijkertijd hebben ook de elektromotoren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dat stelt ons in staat om grote stappen te zetten in de particuliere markt.’Naarmate het bedrijf groeide, groeide ook de behoefte naar een deskundige en oplossingsgerichte leverancier. Die zoektocht leidde uiteindelijk naar Lijnema. 

Lithium batterijen

De adviezen die we kregen en de geleverde service gaven de doorslag om een duurzame samenwerking aan te gaan’, verklaart Han de keuze van destijds. Inmiddels levert Lijnema alweer geruime tijd loodaccu’s en de accessoires om de door Van Vossen ontwikkelde boten aan te drijven. Tegenwoordig ligt de nadruk echter steeds meer op lithium batterijen. Op hoogwaardige en betrouwbare batterijen van Aces, om precies te zijn. ‘ Het onderhoud van is nu nog minimaler geworden’, betoogt Han. ‘Ook het lage gewicht van de lithium batterij is natuurlijk een groot voordeel. Je hebt meer ampères en minder gewicht aan boord. De voltages liggen niet alleen hoger, maar kunnen ook nog eens langer worden vastgehouden. Met een sneller schip en een langere vaartijd als prettig gevolg. 

 

Ervaart u ook dit probleem?

Wij helpen u graag verder. Er zijn bij ons diverse oplossingen bschikbaar om uw probleem op een goede manier op te lossen. Vraag naar de mogelijkheden. Wilt u een afspraak? Mail of bel ons dan.

Dit is het Lijnema team

Accuservice Lijnema in Roodeschool is de grootste en belangrijkste specialist op het gebied van accu’s in noord-Nederland. Met ons toegewijde en vakkundige team zorgen wij ervoor dat u altijd spanning hebt en houdt.

Schaduw
René Lijnema

Samen met Peter vorm ik sinds 2006 de directie. Dagelijks geef ik met veel plezier en enthousiasme leiding aan ons bedrijf en hou ik met bezig met in- en verkoop. Ik zie elke aanvraag als nieuwe uitdaging en probeer elke klant zo uitgebreid mogelijk van een passend batterijadvies te voorzien. Als een offerte vervolgens overgaat in een concrete opdracht geeft dat veel voldoening!

Peter Lijnema

Samen met René ben ik eigenaar van ons prachtige familiebedrijf. Mijn hart ligt met name bij relatiebeheer. Ik ben dan ook het liefst onderweg naar klanten of op zoek naar nieuwe kansen, om zo samen met onze verkooppunten ons leveringsprogramma en nieuwe producten onder de aandacht te brengen.

Janita Lijnema

Ik verwerk een groot deel van de administratie van het bedrijf en zorg ervoor dat alles wat daarbij komt kijken correct en zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Jan Willem de Haan

Dagelijks ben ik onderweg om onze klanten vlot en correct van bestellingen te voorzien. Daarnaast probeer ik tevens kleine storingen en problemen op te lossen en kan waar nodig bij klanten een accu monteren.

Erik Hamming

Door mijn ruime ervaring ben ik het aanspreekpunt in het magazijn. Zo zorg ik er onder meer voor dat nieuwe producten op de juiste plaats en de juiste manier worden opgeslagen en dat alle orders goed en correct worden klaargemaakt.

Jan Johan Titsing

Klanten krijgen mij doorgaans als eerste aan de telefoon. Ik sta ze dan vriendelijk te woord en zoek samen met hen naar een passend advies of oplossing. Inmiddels heb ik ruime ervaring in de automotive markt en probeer mijn vakkennis dagelijks zo goed mogelijk toe te passen.

Martijn Lijnema

Aanpakken in het magazijn en plezier hebben in het team is wat mij drijft. Ik help klanten zowel telefonisch als aan de balie. Ik ben trots op dit mooie familiebedrijf en nieuwsgierig naar wat de toekomst ons gaat brengen.

Robbin Lijnema

Als zaterdaghulp en vakantiekracht ben ik multifunctioneel inzetbaar in het magazijn om bijvoorbeeld bestellingen klaar te maken. Ik hou vooral van de afwisseling in het werk en de omgang met de collega’s. Maar ook kan ik genieten van het monteren van tractiebatterijen.