Collewijn & Zoon

Col Colewijn zocht naarstig naar een oplossing. Ineens schoot hem iets te binnen. Een mobiele laadpaal, bevestigd in een bergingstruck, dat moet technisch toch uitvoerbaar zijn? Hij zocht contact met Lijnema, al jaren de vaste acculeverancier van het bedrijf. Ik kan het wel bedenken, maar ik kan het niet maken, gaf hij aan.
Over projecten

In 1978 verruilde Col Collewijn de provincie Utrecht voor een nieuw avontuur in Groningen. In Nuis, een dorp in het Westerkwartier, kreeg hij de kans om een autosloperij te kopen. Niet veel later volgde een uitbreiding met reparatie en berging. Inmiddels heeft zoon Paul, die in 1998 in het bedrijf kwam, de dagelijkse leiding over het bedrijf dat sinds zijn komst Collewijn & Zn heet. Zelf houdt Col zich alleen nog bezig met demontage en het bedenken van oplossingen voor complexe vraagstukken.  Dat laatste deed hij ook toen de bergers steeds vaker aanliepen tegen problemen met gestrande elektrische auto’s. ‘Als een elektrische auto stilstaat met een lege accu is er geen enkele beweging meer in te krijgen’, zegt Col. ‘Dan krijg je hem dus ook niet op de vrachtwagen. Of je moet met radrollers gaan werken. Maar dat is onveilig, tijdrovend en vergroot bovendien de kans op schades.’ 

Technisch uitvoerbaar

Col zocht naarstig naar een oplossing. Ineens schoot hem iets te binnen. Een mobiele laadpaal, bevestigd in een bergingstruck, dat moet technisch toch uitvoerbaar zijn? Hij zocht contact met Lijnema, al jaren de vaste acculeverancier van het bedrijf. Ik kan het wel bedenken, maar ik kan het niet maken, gaf hij aan. Wellicht kunnen we het samen oplossen. En dat is exact wat er is gebeurd. Binnen drie weken werden door Lijnema alle benodigde materialen aan Collewijn & Zn geleverd. Een paar dagen later beschikte één van de bergingswagens over een ingebouwde mobiele laadpaal. 

Klein kwartiertje

Maar hoe werkt zo’n mobiele laadpaal nu eigenlijk? ‘Twee zware accu’s , Zenith AGM Deep Cycle,  leveren de stroom,  24 volt gelijkspanning’, legt Col uit. Aan die accu’s is een krachtige omvormer van het merk Victron gekoppeld die van die 24 volt gelijkspanning 230 volt wisselspanning maakt. Op die omvormer is een Ctek acculader aangesloten die de accu van het elektrische voertuig weer wakker schudt. Met behulp van extra lange laadkabels, ook door geleverd, wordt de auto in een klein kwartiertje van voldoende stroom voorzien om hem op onze vrachtwagen te kunnen trekken. Vervolgens brengen wij de elektrische auto naar een plek waar hij verder kan opladen.  Zie het als een extra service naar onze klanten. ‘ 

Ervaart u ook dit probleem?

Wij helpen u graag verder. Er zijn bij ons diverse oplossingen bschikbaar om uw probleem op een goede manier op te lossen. Vraag naar de mogelijkheden. Wilt u een afspraak? Mail of bel ons dan.

Dit is het Lijnema team

Accuservice Lijnema in Roodeschool is de grootste en belangrijkste specialist op het gebied van accu’s in noord-Nederland. Met ons toegewijde en vakkundige team zorgen wij ervoor dat u altijd spanning hebt en houdt.

Schaduw
René Lijnema

Samen met Peter vorm ik sinds 2006 de directie. Dagelijks geef ik met veel plezier en enthousiasme leiding aan ons bedrijf en hou ik met bezig met in- en verkoop. Ik zie elke aanvraag als nieuwe uitdaging en probeer elke klant zo uitgebreid mogelijk van een passend batterijadvies te voorzien. Als een offerte vervolgens overgaat in een concrete opdracht geeft dat veel voldoening!

Peter Lijnema

Samen met René ben ik eigenaar van ons prachtige familiebedrijf. Mijn hart ligt met name bij relatiebeheer. Ik ben dan ook het liefst onderweg naar klanten of op zoek naar nieuwe kansen, om zo samen met onze verkooppunten ons leveringsprogramma en nieuwe producten onder de aandacht te brengen.

Janita Lijnema

Ik verwerk een groot deel van de administratie van het bedrijf en zorg ervoor dat alles wat daarbij komt kijken correct en zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Jan Willem de Haan

Dagelijks ben ik onderweg om onze klanten vlot en correct van bestellingen te voorzien. Daarnaast probeer ik tevens kleine storingen en problemen op te lossen en kan waar nodig bij klanten een accu monteren.

Erik Hamming

Door mijn ruime ervaring ben ik het aanspreekpunt in het magazijn. Zo zorg ik er onder meer voor dat nieuwe producten op de juiste plaats en de juiste manier worden opgeslagen en dat alle orders goed en correct worden klaargemaakt.

Jan Johan Titsing

Klanten krijgen mij doorgaans als eerste aan de telefoon. Ik sta ze dan vriendelijk te woord en zoek samen met hen naar een passend advies of oplossing. Inmiddels heb ik ruime ervaring in de automotive markt en probeer mijn vakkennis dagelijks zo goed mogelijk toe te passen.

Martijn Lijnema

Aanpakken in het magazijn en plezier hebben in het team is wat mij drijft. Ik help klanten zowel telefonisch als aan de balie. Ik ben trots op dit mooie familiebedrijf en nieuwsgierig naar wat de toekomst ons gaat brengen.

Robbin Lijnema

Als technisch specialist richt ik mij op nieuwe technieken en toepassingen van accu’s. Ook ben ik doorgaans degene die u zult treffen bij een montageklus buiten de deur. Ik hou van de afwisseling in het werk en de omgang met de collega’s. Ik geniet het meest van het vinden van technische oplossingen.