Ecolution

Begin 2006 presenteerde astronaut-wetenschapper Wubbo Ockels het ontwerp van de Ecolution, een zeil-leefschip gebaseerd op de gedachte van duurzaamheid. Hij heeft het ontwerp samen met Gerard Dijkstra gemaakt. Het schip wordt gebouwd op de nieuwe Groningse werf No Limit Ships. Voor de stroomvoorziening van de 80-voeter benaderde Ockels accufabrikant PowerSys. De accu’s worden geleverd door Accuservice Lijnema.
Over projecten

Het ontwerp van het zeiljacht is gebaseerd op leefautonomie aan boord. Wubbo Ockels: “Steeds meer mensen van mijn generatie willen dolgraag een paar jaar wegzeilen, maar dan wel met comfort, weinig risico’s, geen angst en vooral niet te hard aan de touwen hijsen. Ecolution biedt dit. Comfort betekent voor mij ook voldoende (duurzame) energie, elektriciteit en water. Ik wil die energie aan boord genereren en door innovaties een ideale mix maken tussen bio-brandstof en elektrische energie. Dat geeft trots en vrijheid.”

13 ton accugewicht

De Ecolution wordt uitgerust met 120 EnerSys Powersafe-accu’s met een totaal gewicht van circa 13 ton. De accu’s (batterijen) hebben een dubbele functie. Ze zorgen voor de noodzakelijke ballast op het schip en dienen voor de opslag van de op het water opgewekte energie. Wubbo Ockels: “De energie wordt gegenereerd met twee hoog-rendement-propellers. Afhankelijk van de situatie kunnen de propellers tot 10 kWh per stuk opwekken. De opslagcapaciteit van de accu’s is circa 360 kWh.” In de praktijk betekent dit dat één dag varen voldoende is om energie op te wekken voor vijf dagen comfortabel leven aan boord.

EnerSys

Bert Schenk van accufabrikant EnerSys adviseerde Ockels om Powersafe-accu’s te gebruiken, met name vanwege het zeer hoge aantal cycles (laad-ontlaad-cycli) van de cellen en de lange levensduur. Bert Schenk bracht Ockels ook in contact met Lijnema. Gezamenlijk werd besloten om dit speciale project te sponsoren. Het sponsorcontract werd in november 2006 getekend.

De toekomst

Met de bouw van de Ecolution wordt binnenkort begonnen. Wubbo Ockels: 'Het wordt een schip dat zijn gelijke niet kent. Het is gebouwd op basis van duurzaamheid, het is verhoudingsgewijs onderhoudsloos en in het appartement van 60 m2 kun je comfortabel wonen. Bovendien kun je het schip gemakkelijk in je eentje varen. Alles is elektronisch te regelen. Duurzaamheid is de toekomst' aldus Wubbo Ockels: 'Over 20 jaar is duurzame energie volkomen normaal, dan weten we niet beter.'

 

Ervaart u ook dit probleem?

Wij helpen u graag verder. Er zijn bij ons diverse oplossingen bschikbaar om uw probleem op een goede manier op te lossen. Vraag naar de mogelijkheden. Wilt u een afspraak? Mail of bel ons dan.

Dit is het Lijnema team

Accuservice Lijnema in Roodeschool is de grootste en belangrijkste specialist op het gebied van accu’s in noord-Nederland. Met ons toegewijde en vakkundige team zorgen wij ervoor dat u altijd spanning hebt en houdt.

Schaduw
René Lijnema

Samen met Peter vorm ik sinds 2006 de directie. Dagelijks geef ik met veel plezier en enthousiasme leiding aan ons bedrijf en hou ik met bezig met in- en verkoop. Ik zie elke aanvraag als nieuwe uitdaging en probeer elke klant zo uitgebreid mogelijk van een passend batterijadvies te voorzien. Als een offerte vervolgens overgaat in een concrete opdracht geeft dat veel voldoening!

Peter Lijnema

Samen met René ben ik eigenaar van ons prachtige familiebedrijf. Mijn hart ligt met name bij relatiebeheer. Ik ben dan ook het liefst onderweg naar klanten of op zoek naar nieuwe kansen, om zo samen met onze verkooppunten ons leveringsprogramma en nieuwe producten onder de aandacht te brengen.

Janita Lijnema

Ik verwerk een groot deel van de administratie van het bedrijf en zorg ervoor dat alles wat daarbij komt kijken correct en zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Jan Willem de Haan

Dagelijks ben ik onderweg om onze klanten vlot en correct van bestellingen te voorzien. Daarnaast probeer ik tevens kleine storingen en problemen op te lossen en kan waar nodig bij klanten een accu monteren.

Erik Hamming

Door mijn ruime ervaring ben ik het aanspreekpunt in het magazijn. Zo zorg ik er onder meer voor dat nieuwe producten op de juiste plaats en de juiste manier worden opgeslagen en dat alle orders goed en correct worden klaargemaakt.

Jan Johan Titsing

Klanten krijgen mij doorgaans als eerste aan de telefoon. Ik sta ze dan vriendelijk te woord en zoek samen met hen naar een passend advies of oplossing. Inmiddels heb ik ruime ervaring in de automotive markt en probeer mijn vakkennis dagelijks zo goed mogelijk toe te passen.

Martijn Lijnema

Aanpakken in het magazijn en plezier hebben in het team is wat mij drijft. Ik help klanten zowel telefonisch als aan de balie. Ik ben trots op dit mooie familiebedrijf en nieuwsgierig naar wat de toekomst ons gaat brengen.

Robbin Lijnema

Als technisch specialist richt ik mij op nieuwe technieken en toepassingen van accu’s. Ook ben ik doorgaans degene die u zult treffen bij een montageklus buiten de deur. Ik hou van de afwisseling in het werk en de omgang met de collega’s. Ik geniet het meest van het vinden van technische oplossingen.